Торт «Поліно»
солодка випічка лікувальне харчування, Різдво, святкове
26 Вересня, 2017
172 рецепта лучших блюд без глютена (Еда, которая лечит)
- Prep: 45 mins
- Cook: 45 mins
Ingredients
Вершки 30% - 500 мл
Цукрова пудра - 1 склянка
Какао-порошок - 0,75 склянки
Ванільний цукор - 2,5 ч. ложки
Яйця - 6 шт.
Цукор - 0,75 склянки
Сіль - 1 щіпка
Directions
1Розігріти духовку до 190°С. Викласти деко з бортиками папером для випічки та змастити папір вершковим маслом.
2Збити холодні вершки, 0,5 склянки цукрової пудри, 0,5 склянки какао і 1 ч. ложку ванілі в густу піну. Суміш поставити в холодильник.
3Яйця вимити, розбити, відокремити білки від жовтків. Збивати яєчні жовтки з 0,5 склянки цукру, поки суміш не побіліє, приблизно 5 хвилин. Додати 0,25 склянки какао, 1,5 ч. ложки ванілі та дрібку солі. Збити білки до м'якої піни. Поступово додати в білки 0,25 склянки цукру і збити до густої піни. З'єднати білки з жовтками і дуже акуратно перемішати.
4Рівномірно розподілити тісто на деку, викладеному пергаментом і змащеному вершковим маслом. Випікати 12‑15 хвилин в попередньо розігрітій духовці (бісквіт не повинен прогинатися при дотику).
5Ножем провести уздовж стінок дека та викласти теплий бісквіт на кулінарну серветку, посипану цукровою пудрою.
6Рівномірно викласти збиті вершки, відступаючи на 3 см від краю. Скачати торт в рулет з начинкою всередині, починаючи загортати від вузькішого краю. Дати охолонути 30 хвилин.
7Помістити рулет швом вниз на блюдо, прикрасити збитими вершками (можна створити малюнок на поверхні, що нагадує кору дерева). Торт поставити в холодильник.
8Перед подачею на стіл посипати цукровою пудрою.
Дієта безглютенова