Торт сирний з лососем і травами

  ,   ,

1 Жовтня, 2017

Fresco №2 2013–2014 Зима

  • Cook: 4 hrs 45 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Желатин - 20 г

Сир вершковий - 600 г / 2,5 чашки

Йогурт - 200 г / 0,75 чашки

Вершки жирністю щонайменше 30% - 150 мл

Часник - 1 зубчик

Зелень кропу, петрушки, зеленої цибулі - 80 г

Лосось копчений - 8 шматочків

Хрін тертий - 2 ч. ложки

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Лосось копчений - 4 шматочки

Зелень

Ікра червона

Directions

1Змішати вершковий сир і йогурт. Збити вершки і додати до сирної маси.

2Желатин замочити у 100 мл холодної води. Потім перелити в каструльку, поставити на малий вогонь і помішувати, доки желатин розчиниться.

3У каструльку додати 2 ст. ложки сирної суміші і добре розмішати. Желатин влити у сирну суміш, перемішати, приправити сіллю й перцем. Масу розділити надвоє.

4Зубчик часнику розчавити, зелень дрібно посікти. Змішати часник, зелень і половину сирної маси.

5З 8 шматочків лосося зробити пюре. Змішати протертого лосося, хрін і другу половину сирної маси.

6Форму для випічки діаметром 18 см вистелити фольгою. По черзі викладати шари сирної маси, розрівнюючи кожен шар. Накрити зверху і поставити на холод щонайменше на 4 години.

7Перед подачею прикрасити шматочками лосося, зеленню й ікрою.

Приготування: 45 хвилин
Охолодження: 4 години

00:00