1Овочевий бульйон довести до кипіння, всипати сочевицю, накрити кришкою і варити на слабому вогні 5‑10 хвилин. Сочевиця має ввібрати всю рідину, можливо, треба буде долити трохи бульйону чи, навпаки, відлити зайвий.
2Помідори помити, видалити серцевину і нарізати кубиками. М’яту посікти.
3ЗАПРАВКА: Змішати 2 ст. ложки оливкової олії, сік і цедру лайма.
4У мисці перемішати сочевицю, помідори і м’яту, заправити соусом, посолити й поперчити за смаком.
5Тофу нарізати тонкими смужками. У сковорідці розігріти решту олії та обсмажити тофу з обох боків до золотистого кольору. Приправити сіллю й перцем, перед подачею викласти на сочевицю.