Троф’є з песто по-генуезськи, з картоплею та квасолею

    

5 Листопада, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Троф'є - 300 г

Квасоля стручкова - 200 г

Картопля - 2 шт.

Сіль велика для варіння пасти

ДЛЯ ТРОФ'Є:

Борошно з твердих сортів пшениці - 500 г

Вода - 250 мл

Сіль

ДЛЯ ПЕСТО:

Базилік - 50 г

Пармезан (тертий) - 70 г

Пекоріно (тертий) або будь-який твердий овечий сир - 30 г

Кедрові горіхи (очищені) - 15 г

Часник - 2 зубчики

Олія оливкова extra virgin - 80 мл

Сіль

Directions

ТРОФ'Є:

1Насипати гіркою борошно на робочу поверхню, зробити поглиблення, в яке поступово налити підсолену воду. Перемішати всі інгредієнти виделкою.

2Замісити тісто руками. Вимішувати до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.

3Зробити з тіста кулю, загорнути її в харчову плівку і залишити на 1 годину в прохолодному місці.

4Розділити тісто на маленькі кульки (розміром з квасолину) і розкачати так, щоб в середині тісто залишалося товщі, а на кінцях тонше, а потім закрутити по спіралі вийшла ковбаску.

ПЕСТО:

1Очистити зубчики часнику.

2Розтерти в ступці часник із сіллю (1 щіпка).

3Додати листя базиліка і знову товкти доти, поки базилік не виділить сік.

4Додати кедрові горіхи і продовжувати розтирати до утворення однорідного крему.

5Змішати крем, з тертим сиром і влити оливкове масло.

ТРОФ'Є З СОУСОМ:

1Почистити картоплю та нарізати її середніми шматочками.

2Відрізати кінчики у зеленої квасолі.

3Налити в каструлю холодну воду, покласти в неї картоплю та квасолю. Довести суміш до кипіння, посолити та додати троф'є. Варити пасту приблизно 10 хвилин.

4Відкинути на друшляк готову пасту разом з картоплею і квасолею, а потім додати до песто і ретельно перемішати.

Страва з провінції Лігурія

Можна використовувати вже готову пасту троф'є, але знайти її в наших магазинах непросто.

Для приготування соусу песто краще використовувати ступку. Якщо використовувати блендер, то подрібнювати інгредієнти потрібно на найнижчій потужності, оскільки при нагріванні песто втрачає свої смакові якості.

00:00