Флан із брокколі з анчоусним соусом

      

28 Липня, 2017

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Брокколі - 250 г, або приблизно 1,5 склянки суцвіть

Вершки - 2/3 склянки (150 мл)

Пармезан тертий - 25 г, або близько 0,25 склянки

Яйця - 3 шт. великих

Масло несолоне - 2 ч. ложки (10 г)

Сіль

Перець

ДЛЯ СОУСУ:

Анчоуси солоні - 2 шт.

Олія оливкова - 2 ст. ложки (30 мл)

Directions

1Нагріти духовку до 300°F (150°C).

2Закип'ятити середню каструлю солоної води. Додати брокколі та готувати, доки стебло не стане ніжним, коли проколюється вилкою. Занурити у крижану воду, потім її злити.

3Покласти брокколі в блендер. Додати вершки, пармезан та яйця. Змішати до гладкості. Приправити сіллю та перцем.

4Змастити маслом порційні горщики або прес-форми та заповнити сумішшю брокколі. Покласти горщики в гарячу водяну баню (або у сковороду для смаження, наповнену гарячою водою на половину висоти горщиків) і запікати близько 40 хвилин.

5АНЧОУСОВИЙ СОУС: Промити анчоуси, приготувати філе, якщо потрібно, покласти їх у блендер з олією і перемішати до гладкості.

6Коли флани будуть готові, вийняти їх з водяної бані та дати їм трохи охолодитися.

7Перевернути флани на індивідуальні тарілки та прикрасити анчоусним соусом.

00:00