Флан із брокколі з анчоусним соусом
закуски італійська кухня водяна баня
28 Липня, 2017
100 Great Italian Recipies
- Prep: 30 mins
- Cook: 40 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Брокколі - 250 г, або приблизно 1,5 склянки суцвіть
Вершки - 2/3 склянки (150 мл)
Пармезан тертий - 25 г, або близько 0,25 склянки
Яйця - 3 шт. великих
Масло несолоне - 2 ч. ложки (10 г)
Сіль
Перець
ДЛЯ СОУСУ:
Анчоуси солоні - 2 шт.
Олія оливкова - 2 ст. ложки (30 мл)
Directions
1Нагріти духовку до 300°F (150°C).
2Закип'ятити середню каструлю солоної води. Додати брокколі та готувати, доки стебло не стане ніжним, коли проколюється вилкою. Занурити у крижану воду, потім її злити.
3Покласти брокколі в блендер. Додати вершки, пармезан та яйця. Змішати до гладкості. Приправити сіллю та перцем.
4Змастити маслом порційні горщики або прес-форми та заповнити сумішшю брокколі. Покласти горщики в гарячу водяну баню (або у сковороду для смаження, наповнену гарячою водою на половину висоти горщиків) і запікати близько 40 хвилин.
5АНЧОУСОВИЙ СОУС: Промити анчоуси, приготувати філе, якщо потрібно, покласти їх у блендер з олією і перемішати до гладкості.
6Коли флани будуть готові, вийняти їх з водяної бані та дати їм трохи охолодитися.
7Перевернути флани на індивідуальні тарілки та прикрасити анчоусним соусом.