17 рецептів Юлії Висоцької. Страви з молочних продуктів (Домашня колекція СТБ)
Cook: 2 hrs
Yields: 4 порції (2 фокачі)
Ingredients
Борошно пшеничне - 400 г
Сир вершковий «Філадельфія» - 400 г
Сир блакитний - 300 г
Олія оливкова - 3 ст. ложки
Дріжджі сухі - 2 ч. ложки
Цукор - 2 ч. ложки
Майоран сухий - 1 ч. ложка
Перець чорний мелений - 1 щіпка
Сіль морська - 0,25 ч. ложки
Directions
1Духовку попередньо розігріти до 225°С.
2Дріжджі розчинити в 225 мл теплої води, додати дрібку солі, цукор, просіяне борошно та замісити тісто.
3Щедро змастити глибокий посуд оливковою олією, покласти в нього тісто. Накрити рушником і поставити в тепле місце. Через 45 хвилин тісто обім'яти, знову накрити та поставити ще на 30 хвилин в тепле місце.
4Розділити половину тіста ще на дві частини. Розкачати кожну частину, покласти одна на одну та ще раз розкачати.
5Викласти на змащене оливковою олією деко та випікати 10 хвилин в розігрітій духовці. Пропечену фокачу розрізати уздовж навпіл.
6Блакитний сир нарізати невеликими кубиками та перемішати з вершковим сиром.
7Половиною начинки змастити розрізану частину фокачі, зверху накрити другою частиною. Змастити оливковою олією, присипати сіллю, перцем і майораном. Повернути в духовку та випікати ще 5‑6 хвилин.
8З другої половини тіста та залишку начинки зробити другу фокачу.