Форель із горіхом пекан
страви з риби здорове харчування
3 Квітня, 2018
215 рецептов для здоровья костей и зубов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Форель - 800 г філе
Горіхи пекан - 300 г
Борошно - 0,5 склянки
Яйця - 3 шт.
Морква - 1 шт. маленька
Перець солодкий - 1 маленький стручок
ДЛЯ СОУСУ:
Сік апельсиновий - 1 склянка
Вино сухе біле - 0,5 склянки
Цибуля - 1 шт.
Оцет бальзамічний - 1 ст. ложка
Кріп - 1 ч. ложка
Петрушка - 1 ч. ложка
Розмарин - 1 ч. ложка
Чебрець - 1 ч. ложка
Сік лимонний концентрований - 1 ч. ложка
Вершки - 2 ст. ложки
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Directions
1Філе форелі розділити на порційні шматки.
2Яйця розбити, відокремити жовтки від білків. Горіхи дрібно нарізати, змішати з 1 ст. ложкою борошна. Решту борошна змішати зі збитими білками, посолити, поперчити, перемішати.
3Шматки форелі вмочити в білково-борошняній суміші, потім обваляти в суміші борошна та горіхів, викласти в посуд.
4Моркву очистити, нашаткувати. Перець очистити від насіння, нарізати дрібними смужками, овочі з'єднати і обсмажити в частині олії, посолити та поперчити.
5У залишки олії покласти шматочки риби й обсмажувати декілька хвилин.
СОУС:
1З'єднати апельсиновий сік, сухе біле вино, нарізану цибулю, оцет, лимонний сік і кип'ятити 12 хвилин на маленькому вогні.
2Додати розмарин і кип'ятити ще 10‑15 хвилин.
3Соус процідити, змішати з вершками та олією, знову закип'ятити.
Дієта для профілактики остеопорозу та карієсу