1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Окунь або судак - 160 г філе
Хліб білий черствий - 20 г
Молоко - 30 мл
Желатин - 6 г
Відвар овочевий - 140 мл
Яйця круті - 0,5 шт.
Салат зелений - 20 листів
Петрушка - 4 г зелені
Сіль
Directions
1Желатин замочити в 40 мл холодної кип'яченої води для набухання.
2Філе риби двічі пропустити через м'ясорубку, додати замочений в молоці та віджатий хліб, знову двічі пропустити через м'ясорубку, посолити і перемішати.
3З фаршу сформувати фрикадельки та відварити їх до готовності.
4Овочевий відвар з'єднати з набряклим желатином, прогріти, не доводячи до кипіння, процідити. Невелику кількість ще рідкого желе вилити в формочки й охолодити.
5Зверху викласти фрикадельки, нарізане кружальцями яйце, рубану зелень петрушки, залити желе й охолодити, щоб желе застигло.
6Перед подачею на стіл формочки з желе опустити на кілька секунд в гарячу воду, потім викласти желе на блюдо й оформити зеленню.