харчо
харчо

Харчо (з аличею або гранатовим соком)

    

21 Серпня, 2018

50 рецептов грузинской кухни

Ingredients

Вода - 2,5 л

Яловичина - 500 г грудинки

Цибуля - 4 шт.

Рис - 0,5 склянки

Алича свіжа - 10 шт. або

Гранатовий сік свіжий - 100 г

Часник - 5 зубчиків

Перець гіркий - 1 стручок

Кріп, петрушка та кінза - 0,5 склянки зелені (крім гілочок)

Хмелі-сунелі - 2 ч. ложки

Лавровий лист - 3 шт.

Волоські горіхи - 0,5 склянки

Сіль

Directions

1Яловичину нарізати невеликими шматками, промити, залити холодною водою та варити ~ 2 години на помірному вогні.

2М'ясо вийняти, бульйон процідити, довести до кипіння, засипати в нього добре промитий рис, знову покласти м'ясо та посолити.

3Через 10 хвилин засипати дрібно нарізану цибулю, половину зелені, лавровий лист. Рис варити до готовності 20 хвилин.

4За 5 хвилин до готовності рису покласти товчені волоські горіхи.

5Відварити і протерти крізь сито аличу.

6За 10‑15 хвилин до закінчення варіння опустити в харчо аличу або гранатовий сік. Додати товчений часник, стручковий перець, дрібно нарізану зелень, хмелі-сунелі, сіль.

7Після зняття з вогню настоювати під закритою кришкою 3‑5 хвилин і посипати зеленню.

00:00