Хвіст омара з томатним конфі та базиліковою олією
страви з морепродуктів італійська кухня духовка
13 Березня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 1 hr 30 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 4-6 порцій
Ingredients
Омари - 24 хвости
Базилік свіжий - 30 г / 1,25 склянки
Зелень змішана - 100 г для подачі
Олія оливкова - 40 мл / 3 ст. ложки
ДЛЯ ТОМАТНОГО КОНФІ:
Помідори стиглі - 1,2 кг / ~ 6,5 шт. великих
Часник - 1 зубчик
Чебрець свіжий - 10 г / ~ 0,25 склянки
Олія оливкова - 10 мл / 2 ч. ложки
Цукор
Сіль
Перець
Directions
1Очистити хвости омарів, ножицями обрізати спину. Приправити сіллю, перцем і невеликою кількістю олії і залишити маринуватися.
2Нагріти духовку до 175°F (80°C) та застелити деко з пергаментом.
3ТОМАТНЕ КОНФІ: Підготувати миску із крижаною водою. Довести каструлю з водою до кипіння. Щоб очистити помідори, покласти їх у киплячу воду, бланшувати 30 секунд і негайно перекласти у крижану воду. Розрізати помідори на четвертинки, видалити насіння і покласти на деко. Приправити з обох боків чебрецем, тонко нарізаним часником дрібками солі, перцю та цукру. Запікати 1 годину.
4Застелити пергаментом інше деко і встановити на ньому 4 окремі квадратні форми для випічки. Наповнити їх по черзі шарами помідорів та омарів, закінчуючи шаром помідорів. Підняти температуру духовки до 300°F (150°C), поставити до духовки та випікати 6 хвилин.
5БАЗИЛІКОВА ОЛІЯ: Підготувати миску із крижаною водою. Довести каструлю з водою до кипіння та бланшувати листя базиліка 2 хвилини. Відцідити та покласти їх безпосередньо у крижану воду. Повернути листя базиліку до каструлі та змішати з олією за допомогою занурювального блендера.
6Дістати форми з духовки та подавати хвости омара та помідори з базиліковою олією разом із змішаною зеленню.