Хек із фенхелем / з коренем фенхеля під винним маринадом
страви з риби здорове харчування
10 Березня, 2018
195 рецептов для здоровья позвоночника
215 рецептов для здоровья костей и зубов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Хек - 800 г
Фенхель - 1 корінь
Цибуля ріпчаста червона - 2 шт.
Часник - 2 зубчики
Лимони - 1 шт. + 2 ч. ложки соку
Кунжут - 1 ч. ложка насіння
Перець білий - 0,5 ч. ложки зерен
Коріандр - 0,5 ч. ложки насіння
Перець духмяний - 3 горошки
Лавровий лист - 2 шт.
Вино сухе біле - 0,5 склянки
Олія оливкова - 20 г
Перець чорний мелений
Борошно - 30 г
Мед - 1 ч. ложка
Олія - 2 ст. ложки для смаження
Огірки - 1 шт.
Салат листовий - кілька листочків
Directions
1Хек вимити, очистити, звільнити від кісток, шкірки та нутрощів. Кістки та шкірку варити до появи клейкого відвару, потім відвар процідити.
2Філе нарізати на порційні шматки.
МАРИНАД:
1Корінь фенхеля очистити та нарізати тонкими скибочками. Цибулю і часник очистити і нарізати кружальцями. Лимон нарізати кружальцями, вийняти зерна.
2Насіння коріандру потовкти разом із зернами білого перцю і горошками духмяного, додати до них лимонний сік, оливкову олію, нарізаний корінь фенхелю, рибний відвар.
ХЕК ІЗ ФЕНХЕЛЕМ:
1Рибу покрити нарізаними цибулею та часником, залити маринадом, залишити на кілька годин під закритою кришкою. Періодично шматки риби акуратно перевертати в маринаді.
2Потім рибу вийняти, покласти на паперову серветку, щоб стік маринад. Маринад процідити.
3Філе посолити, поперчити, обваляти в борошні, покласти в розігріту олію і обсмажити з двох боків, потім вийняти та перекласти в окремий посуд.
4У маринад додати лимонний сік, мед, нагріти, туди покласти шматки риби і тушкувати близько 10-15 хвилин.
5Вимити і очистити огірок, листовий салат, нарізати тонкими смужками, посипати ними готову рибу, також додати до риби скибочки лимона і лавровий лист.
Дієта для зміцнення хребта, профілактики остеопорозу та карієсу