Хліб гарбузовий
20 Вересня, 2016
Печем хлеб дома (Семь поварят)
- Cook: 3 hrs 50 mins
- Yields: 850 г
Ingredients
Борошно пшеничне - 425 г
Борошно кукурудзяне - 75 г
Гарбуз варений - 200 г
Маслянка (пахта) - 110 г
Вода - 3 ст. ложки
Олія оливкова - 2 ст. ложки
«Золотий сироп» - 1,5 ст. ложки
Дріжджі швидкодіючі - 1ч. ложка
Насіння гарбуза - 1/2 ст. ложки
Сіль - 1,5 ч. ложки
Directions
У ХЛІБОПІЧЦІ
1Гарбуз подрібніти, покласти в форму для хліба. Додати маслянку (пахту), воду й олію.
2Насипати пшеничну та кукурудзяну муку так, щоб рідина була покрита повністю. Сироп і сіль помістіти в різні кути форми. У борошні, в центрі форми, зробити невелике заглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипати дріжджі.
3Встановити основний режим, якщо можливо - «тісто з добавками», «середня скоринка». Натиснути кнопку старт. За 5 хвилин до закінчення приготування тіста додати насіння гарбуза.
4Готовий хліб дістати з форми, остудіти.
В ДУХОВЦІ
1Замісити тісто з усіх продуктів, крім насіння, дати йому піднятися, всипати насіння, ще раз вимісити та перекласти у форму або на деко, змащені маслом.
2Після вистоювання випікати 35-40 хвилин при 210°С
3Готовий хліб дістати з форми, остудіти.
«Золотий сироп» (побічний продукт, що залишається після процесу очищення цукру) можна замінити такою ж кількістю світлої патоки, густим цукровим сиропом або рідким медом.
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
в хлібопічці - 3 години 50 хвилин
в духовці - 45 хвилин + бродіння