Хліб житньо-пшеничний
Хліб житньо-пшеничний

Хліб житньо-пшеничний на молоці

    

26 Лютого, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Борошно житнє - 400 г

Борошно пшеничне - 150 г

Дріжджі свіжі - 60 г

Молоко - 4 ст. ложки

Олія - 1,5 ст. ложки

Вода - 1,5 ст. ложки

Цукор - 1 ч. ложка

Кмин - 1 ч. ложка

Сіль

Directions

1Пшеничне та житнє борошно просійяти, змішати в окремій мисці, зібрати гіркою та зробити в центрі поглиблення.

2Приготувати опару з дріжджів, цукру, теплого молока та невеликої кількості борошна. Залишити її на 15 хвилин підніматися.

3Потім влити опару в поглиблення, накрити миску харчовою плівкою та поставити на 20 хвилин в тепле місце.

4Влити в поглиблення з опарою олію та теплу воду, додати сіль. Замісити однорідне тісто. Сформувати з нього довгастий буханець, посипати кмином.

5Покласти буханець в змащену олією та присипану борошном чашу мультиварки. Включити режим «Підігрів» на 20 хвилин.

6Потім встановити режим «Випічка» та випікати хліб 60 хвилин.

7Готовий хліб «умити» теплою водою для отримання скоринки.

00:00