Хліб житній

    

23 Лютого, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Борошно житнє - 600 г

Кефір - 150 г

Дріжджі - 30 г

Вода - 100 мл

Цукор

Кмин

Кунжут

Кориця

Сіль

Directions

1Поставити опару з дріжджів, цукру та 1 ст. ложки борошна, розведених у теплій воді, та витримати її 15 хвилин.

2Змішати в каструлі опару, сіль, кефір, вмішати муку. Замісити не дуже туге тісто, додати в нього кмин та інші спеції. Накрити каструлю рушником і прибрати в тепло на 4-5 годин.

3Сформувати з тіста колобок і викласти його в змащену маслом і присипану борошном чашу мультиварки. Закрити кришку та дати тісту постояти ще 30 хвилин.

4Виставити режим «Випічка» на 50 хвилин, потім перевернути хліб і залишити ще на 20 хвилин.

5Вийняти хліб, змастити його зверху маслом і дочекатися охолодження.

00:00