Хліб житній з кмином

    ,

25 Вересня, 2016

Печем хлеб дома (Семь поварят)

  • Cook: 3 hrs 50 mins
  • Yields: 800 г

Ingredients

Борошно житнє - 125 г

Борошно пшеничне - 375 г

Вода - 300 г

Сік лимонний - 2 ч. ложки

Молоко сухе знежирене - 1,5 ст. ложки

Олія - 1,5 ст. ложки

Дріжджі швидкодіючі - 1 ст. ложка

Кмин - 1,5 ч. ложки насіння

Сіль - 1,5 ч. ложки

Цукор коричневий - 1 ст. ложка

Directions

У ХЛІБОПІЧЦІ

1У форму для хліба налити воду, лимонний сік і олію.

2Насипати суміш борошна так, щоб рідина повністю була покрита нею. Додати сухе молоко. У різні кути форми покласти сіль і цукор. У центрі форми зробити в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипати дріжджі.

3Встановити основний режим, «середня скоринка». Натиснути кнопку «старт».

4Готовий хліб вийняти з форми, охолодити.

В ДУХОВЦІ

1Замісити тісто, дати йому піднятися, ще раз вимісити і перекласти у форму або на деко, змащені олією.

2Після вистоювання випікати 35-40 хвилин при 210°С

3Готовий хліб вийняти з форми, охолодити.

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
в хлібопічці - 3 години 50 хвилин
в духовці - 45 хвилин + бродіння

00:00