Ingredients
Борошно пшеничне - 800 г
Молоко 3,5% - 150 мл
Масло вершкове - 150 г
Цукор - 200 г
Дріжджі сухі - 10 г
Коріандр мелений - 0,5 ст. ложки
Кардамон - 0,25 ч. ложки
Ванільний стручок - 1 шт.
Коньяк - 50 мл
Апельсини - 1 шт.
Апельсинові цукати - 100 г
Родзинки - 100 г
Смородина сушена - 50 г
Горіхи кедрові - 100 г
Яйця - 2 шт.
Directions
1Молоко підігріти разом з розпатраним стручком ванілі, дати настоятися хвилин 10, після чого додати дріжджі і дати постояти ще 10 хвилин, поки молоко не почне злегка пузиритися.
2У міксері змішувати вершкове масло кімнатної температури з цукром, доки суміш не стане досить пишною і білястою за кольором. Тоді додати коньяк, цедру апельсина, коріандр, кардамон і яйця, змішувати ще 1-2 хвилини, після чого додати молоко з ваніллю і дріжджами, а потім, коли молоко вмішається, всипати просіяне борошно. Через 2-3 хвилини замішування міксером тіста додати в нього дрібно нарізані цукати, родзинки, смородину та кедрові горішки.
3Тісто має залишатися досить вологим і липнути до рук. Його перекласти в миску, накрити серветкою і поставити на 3 години в тепле місце, наприклад, в духовку, включену на 40-50°С. Тісто підніметься, але зовні не дуже значно.
4Через 3 години розігріти духовку (прибравши звідти тісто, якщо воно було там) до 195°С, перекласти тісто у форму, змастивши її невеликою кількістю вершкового масла. Поставити форму в духовку на 45 хвилин.
5Готовий хліб остудити. Подавати до солодкого білого вина.