Хліб з ваніллю

    

16 Червня, 2017

25 любимых специй

Ingredients

Борошно пшеничне - 800 г

Молоко 3,5% - 150 мл

Масло вершкове - 150 г

Цукор - 200 г

Дріжджі сухі - 10 г

Коріандр мелений - 0,5 ст. ложки

Кардамон - 0,25 ч. ложки

Ванільний стручок - 1 шт.

Коньяк - 50 мл

Апельсини - 1 шт.

Апельсинові цукати - 100 г

Родзинки - 100 г

Смородина сушена - 50 г

Горіхи кедрові - 100 г

Яйця - 2 шт.

Directions

1Молоко підігріти разом з розпатраним стручком ванілі, дати настоятися хвилин 10, після чого додати дріжджі і дати постояти ще 10 хвилин, поки молоко не почне злегка пузиритися.

2У міксері змішувати вершкове масло кімнатної температури з цукром, доки суміш не стане досить пишною і білястою за кольором. Тоді додати коньяк, цедру апельсина, коріандр, кардамон і яйця, змішувати ще 1-2 хвилини, після чого додати молоко з ваніллю і дріжджами, а потім, коли молоко вмішається, всипати просіяне борошно. Через 2-3 хвилини замішування міксером тіста додати в нього дрібно нарізані цукати, родзинки, смородину та кедрові горішки.

3Тісто має залишатися досить вологим і липнути до рук. Його перекласти в миску, накрити серветкою і поставити на 3 години в тепле місце, наприклад, в духовку, включену на 40-50°С. Тісто підніметься, але зовні не дуже значно.

4Через 3 години розігріти духовку (прибравши звідти тісто, якщо воно було там) до 195°С, перекласти тісто у форму, змастивши її невеликою кількістю вершкового масла. Поставити форму в духовку на 45 хвилин.

5Готовий хліб остудити. Подавати до солодкого білого вина.

00:00