Хліб з пахтою

    ,

23 Вересня, 2016

Печем хлеб дома (Семь поварят)

  • Cook: 3 hrs 50 mins
  • Yields: 800 г

Ingredients

Борошно пшеничне - 350 г

Борошно з цільного зерна - 150 г

Маслянка (пахта) - 258 г

Вода - 4,5 ст. ложки

Мед - 1,5 ст. ложки

Олія - 1,5 ст. ложки

Дріжджі швидкодіючі - 1,5 ч. ложки

Сіль - 1,5 ч. ложки

Directions

У ХЛІБОПІЧЦІ

1В форму для хліба налити маслянку (пахту) та воду, додати мед і масло.

2Насипати суміш двох видів борошна так, щоб рідина повністю була покрита нею. У кут форми покласти сіль. У центрі форми зробити в борошні невелике заглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипати дріжджі.

3Встановити основний режим, «середня скоринка». Натиснути кнопку «старт».

4Готовий хліб вийняти з форми, охолодити.

В ДУХОВЦІ

1Замісити тісто, дати йому піднятися, ще раз вимісити і перекласти у форму або на деко, змащені маслом.

2Після вистоювання випікати 35-40 хвилин при 210°С

3Готовий хліб вийняти з форми, охолодити.

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
в хлібопічці - 3 години 50 хвилин
в духовці - 45 хвилин + бродіння

00:00