Хліб з чорносливом
хліб російська кухня духовка, хлібопічка
20 Вересня, 2016
Печем хлеб дома (Семь поварят)
- Cook: 3 hrs 50 mins
- Yields: 950 г
Ingredients
Борошно пшеничне - 1,5 склянки
Борошно цільного зерна - 1,5 склянки
Вода - 1,25 склянки
Патока темна - 3 ч. ложки
Чорнослив - 1 стакан
Молоко сухе - 1 ч. ложка
Кориця мелена - 2 ч. ложки
Дріжджі швидкодіючі - 2,5 ч. ложки
Повидло яблучне - 1 ч. ложка
Сіль - 1 ч. ложка
Directions
У ХЛІБОПІЧЦІ:
1У форму для хліба налити воду, патоку, повидло. Насипати суміш борошна так, щоб рідина повністю була покрита нею. Додати сухе молоко. У різні кути форми покласти сіль, корицю.
2У центрі форми зробити в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипати дріжджі.
3Встановити основний режим, якщо можливо - «тісто з добавками», «середня скоринка». Натиснути кнопку «старт». За 5 хвилин до закінчення замісу додати дрібно нарізаний чорнослив.
4Готовий хліб дістати з форми і охолодити.
В ДУХОВЦІ
1З усіх продуктів, крім чорносливу, замісити тісто. Дати йому піднятися, додати чорнослив, ще раз вимісити і перекласти у форму або на деко, змащені маслом.
2Після вистоювання випікати хліб до готовності при 210°С.
3Готовий хліб дістати з форми і охолодити.