Хліб морквяний з фенхелем
28 Вересня, 2016
Из капусты и морковки (Семь поварят)
- Prep: 2 hrs
- Cook: 45 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Борошно пшеничне - 500 г
Вода - 210 мл
Олія - 2 ст. ложки
Мед - 2 ч. ложки
Морква - 200 г
Молоко сухе - 2 ст. ложки
Насіння фенхелю - 1/2 ч. ложки
Сіль - 1/2 ч. ложки
Дріжджі швидкодіючі - 1 ч. ложка
Directions
У ХЛІБОПІЧЦІ
1У форму для хліба налити воду, масло і мед. Потім, рівномірно розподіляючи, щоб уникнути утворення грудок в тесті, насипати терту моркву.
2Насипати борошно так, щоб рідина була покрита повністю. Додати сухе молоко і насіння фенхелю. У кут форми покласти сіль. У борошні, в центрі форми, зробити невелике заглиблення так, щоб воно не діставало до води, всипати дріжджі.
3Встановити основний режим, «середня скоринка». Натиснути кнопку «старт». За бажанням перед випічкою змастити верх тіста молоком.
4Готовий хліб вийняти з форми, охолодити.
В ДУХОВЦІ
1У воді розчинити сухі дріжджі, мед, сіль і сухе молоко. Додати масло, всипати борошно, замісити тісто. Поставити в тепле місце для бродіння на 2 години, за цей час зробити 2 обминання.
2Додати терту моркву і насіння фенхелю, місити тісто ще деякий час. Дати тісту ще раз піднятися.
3Форму або лист змазати маслом, укласти тісто, випікати при 200°С.
4Готовий хліб вийняти з форми, охолодити.
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
в духовці - 45 хвилин + бродіння
у хлібопічці - ???