хліб пшеничний
хліб пшеничний

Хліб на рідкій заквасці

    ,

6 Травня, 2018

227 рецептов из хлебопечки для вашего здоровья (Еда, которая лечит)

Ingredients

ДЛЯ ОПАРИ:

Закваска кефірна - 305 г

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 160 г

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 390 г

Вода - 195 г

Сіль - 15 г

Мед - 1 ч. ложка

Яйця - 1 жовток

Directions

1ЗАКВАСКА: Кефір і житнє борошно в рівних пропорціях з'єднати, 3 доби настоювати, відкласти для тіста 305 г.

2ОПАРА: До закваски додати пшеничне борошно, перемішати. Потім викласти опару в ємність хлібопічки, поставити замішуватися на режим «Тісто», після цього опарі дати протягом 1 години піднятися в 1,5‑2 рази.

3Просіяти борошно, змішати з теплою кип'яченою водою і сіллю і додати до опари після того, як вона піднялася. Вмішати мед.

4Поставити хлібопічку на програму «Тісто», після чого залишити ще на 30 хвилин (тісто має піднятися до країв хлібопічки).

5Виставити програму «Випічка» на 1 годину, закрити хлібопічку, натиснути пускову кнопку.

6Через 1 годину відкрити хлібопічку, змастити жовтком вершину хліба, знову виставити програму «Випічка» на 10 хвилин.

7Потім дістати хліб з ємності, загорнути в рушник, залишити на ніч.

00:00