Хліб із житнього борошна на маслянці

    

27 Лютого, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Борошно пшеничне - 250 г

Борошно житнє грубого помелу - 250 г

Маслянка (пахта) - 100 г

Дріжджі свіжі - 30 г

Сіль - 1 ч. ложка

Цукор - 0,5 ч. ложки

Вода - 100 мл

Directions

1Змішати пшеничне та житнє борошно в мисці, зібрати його гіркою та зробити в центрі поглиблення.

2Приготувати опару з теплої води, невеликої кількості борошна, дріжджів і цукру. Поставити в тепле місце на 15 хвилин, дати підійти.

3Влити опару в поглиблення, накрити рушником, поставити ще на 20 хвилин в тепле місце.

4Потім додати маслянку та сіль і вимішувати тісто близько 20 хвилин кухонним комбайном.

5Сформувати з тіста буханець, поставити в тепле місце на 60 хвилин, накривши серветкою.

6Помістити тісто в чашу мультиварки, змащену маслом і присипану борошном, вибрати режим «Випічка» та пекти 90 хвилин.

00:00