Холодець з курки

  ,   

12 Листопада, 2016

Русская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 4 hrs
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Курка - 1 шт.

Желатин - 2 ст. ложки

Морква - 1 шт.

Петрушка - 1 корінь + 5 г зелені

Цибуля ріпчаста - 1 головка

Яйця - 1 шт.

Сіль

Directions

1Курку розрубати на шматки, залити 2 л води і варити при слабкому кипінні 1 годину, періодично знімаючи жир і піну. Через 30-35 хвилин від початку варіння додати коріння, цибулю та сіль.

2Желатин замочити в холодній воді до набрякання крупинок, потім зайву воду злити.

3Курку вийняти з бульйону, остудити. Відокремивши м'якоть від кісток, дрібно її нарізати.

4З'єднати м'якоть з процідженим бульйоном, додати набряклий желатин, прогріти, не доводячи до кипіння, охолодити.

5У форму укласти скибочки вареного яйця, гілочки зелені, потім м'якоть птиці з желе. Охолоджувати 3 години.

6При подачі форму на кілька хвилин опустити в гарячу воду, викласти холодець на блюдо. Окремо можна подати соус хрін.

ПРИГОТУВАННЯ: 1 година
ОХОЛОДЖЕННЯ: 3 години

00:00