Цесарка тушкована
страви з птиці італійська кухня духовка
8 Квітня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 20 mins
- Cook: 50 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Цесарка - 1 кг
Капуста - 200 г
Гриби білі - 150 г
Вино біле - 100 мл / 1/3 склянки + 1,5 ст. ложки
Розмарин свіжий - 1 гілочка
Часник - 2 зубчики
Олія оливкова extravirgin - 50 мл / 3,5 ст. ложки
Петрушка свіжа подрібнена - 1 ст. ложка
Сіль
Перець чорний свіжомелений
Directions
1Нагріти духовку до 350°F (180°C). Посолити цесарку ззовні, натерти олією і покласти розмарин і часник всередину. Покласти птицю на деко та запікати 30 хвилин.
2Довести каструлю добре солоної води до кипіння. Бланшувати капусту в киплячій воді 3‑4 хвилини. Воду злити та зарезервувати.
3Капусту грубо нарізати, гриби очистити та нарізати кубиками.
4Розжарити трохи олії в сковороді, додати гриби, залишки часнику та розмарину і смажити.
5Додати капусту, приправити сіллю та перцем і готувати кілька хвилин. Влити трохи води, в якій бланшувалася капуста.
6Готову цесарку вийняти з духовки та нарізати на 8 шматочків. Перекласти в каструлю з овочами та тушкувати усе разом близько 20 хвилин.
7Перекласти на окремі тарілки, посипати кожну порцію свіжомеленим чорним перцем і скропити оливковою олією.