Абрикосы и сливы. Лучшие рецепты домашних заготовок
Ingredients
Абрикоси - 1 кг
Цукор - 1,2 кг
Вода - 300 г
Directions
1Недостиглі тверді абрикоси, видаливши кісточки, бланшувати 1-2 секунди, потім опустити в холодну воду і відкинути на друшляк.
2СИРОП: Цукор залити водою і довести до кипіння.
3Половинки абрикосів покласти в сироп, варити 15 хвилин при слабкому кипінні, зняти з вогню, витримати 10 годин. Операцію повторити ще раз. Потім знову проварити абрикоси, поки вони не стануть прозорими. Разом з сиропом викласти їх на сито або друшляк і залишити на 1,5-2 години.
4Коли сироп стече, абрикоси укласти на деко та підсушити в духовці при 40°С. Потім обваляти в дрібному цукрі. Злегка підсушити в духовці при тій самій температурі.
5Зберігати в сухих банках, закритих поліетиленовими кришками.