Чізкейк простий оригінальний з полуничним компотом

    

3 Березня, 2018

Cake Masters №40 2016 January

  • Yields: 1 чізкейк діаметром 23 см на 12 порцій

Ingredients

ДЛЯ ПІСОЧНОГО КОРЖА:

Масло несолоне холодне - 85 г

Цукрова пудра - 35 г / 0,25 склянки

Сіль - 0,25 ч. ложки

Ванільний екстракт - 1/8 ч. ложки

Борошно універсальне - 105 г / 0,75 склянки

ДЛЯ ПОЛУНИЧНОГО КОМПОТУ:

Полуниця ціла - 400 г / 2 склянки

Цукор гранульований - 55 г / 0,25 склянки

Лимон - 1 шт. (цедра) + 1 ст. ложка свіжого соку

Базилік (за бажання)

ДЛЯ ОРИГІНАЛЬНОГО ПРОСТОГО РІДКОГО ТІСТА:

Сир вершковий - 1 кг

Цукор гранульований - 225 г / 1 склянка

Борошно для випічки - 0,25 склянки (35 г пшеничного + 1 ч. ложка кукурудзяного)

Яйця - 2 шт. великих цілих + 1 великий жовток

Сметана - 170 мл / 0,75 склянки

Ванільний екстракт - 1 ч. ложка

Сіль - 0,25 ч. ложки

Directions

ПІСОЧНИЙ КОРЖ:

1У мисці міксера зі з'ємною чашею, оснащеного насадкою-лопаткою, збивати вершкове масло та цукрову пудру, доки суміш не стане легкою та пухкою.

2Додати сіль і ваніль і збивати на низькій швидкості, доки суміш не буде повністю однорідною.

3Додати борошно та збивати на низькій швидкості, доки тісто не буде однорідним.

4Сформувати тісто у кулю. Загорнути в пластик і охолоджувати 2 години.

5Розігріти духовку до 350°F - 175°С.

6На злегка припорошеній борошном поверхні розкачати тісто до товщини 6 мм. Використовуючи форму як шаблон, обрізати тісто, щоб воно підходило до форми.

7Змастити форму діаметром 23 см. Обережно покласти кулю тіста всередину та притискати донизу, рівномірно з усіх боків. Виделкою проткнути тісто, щоб забезпечити рівномірне випікання.

8Покласти форму в центрі духовки, безпосередньо на середню полицю. Випікати 12‑15 хвилин, до золотисто-коричневого кольору. Вийняти з духовки і відкласти для охолождення до кімнатної температури, приблизно на 1 годину.

ПОЛУНИЧНИЙ КОМПОТ:

1Полуницю помістити у велику миску, посипати цукром і цедрою, скропити лимонним соком.

2Добре перемішати, накрити миску пластиковою плівкою та залишити при кімнатній температурі на 2 години, доки компот не набуде інтенсивного червоного кольору, а його смак не стане дуже солодким.

3Щоб зробити полуничний чізкейк цікавішим, додати до полуниці в полуничному компоті нарізаний свіжий базилік - після вимочування, безпосередньо перед подачею.

ОРИГІНАЛЬНЕ ПРОСТЕ РІДКЕ ТІСТО:

1У чаші міксера зі з'ємною чашею, оснащеного насадкою-лопаткою, збивати вершковий сир на середній швидкості 2‑3 хвилини, доки він не стане легким та пухким. Зняти масу з боків і дна, щоб запобігти утворенню грудок.

2У окремій мисці з'єднати цукор, борошно для випічки та сіль. Перемішати до повного поєднання.

3Додати вміст миски до чаші міксера та збивати на середній швидкості 1 хвилину. Зняти суміш з боків та нижньої частини ємності міксеру та продовжувати збивати на середній швидкості 1‑2 хвилини, доки суміш не стане гладкою та кремоподібною.

4Зменшити швидкість міксера до мінімуму. Повільно додати до чаші спочатку цілі яйця, а потім яєчний жовток, по одному за раз. Після додавання кожного знімати масу з боків і дна чаші. Продовжувати збивати на низькій швидкості 1‑2 хвилини, доки суміш не буде повністю однорідною.

5Додати сметану і ваніль у чашу міксера зі з'ємною чашею та збивати на низькій швидкості 1 хвилину, доки суміш не стане гладкою. Суміш має бути добре змішаною, але не перестаратися.

ЧІЗКЕЙК:

1Розігріти духовку до 375°F - 190°С. Роз'ємну форму щедро змастити і присипати борошном. Заповнити форму рідким тістом. Помістити заповнену роз'ємну форму в центрі духовки безпосередньо на середню полицю. Випікати 15 хвилин.

2Потім повернути чізкейк на 180 градусів, щоб забезпечити рівномірне підрум'янювання. Випікати ще 15 хвилин.

3Потім ще раз повернути чізкейк на 180 градусів. Чізкейк спочатку має бути суфлеподібним і світлого кольору. Продовжувати випікати ще 10 хвилин, загалом 40 хвилин при 375°F - 190°С.

4Зменшити температуру духовки до 250°F - 120°С і залишити дверцята духовки трохи прочиненими. Чізкейк має бути золотисто-коричневим і злегка суфлеподібним з боків. Залишити чізкейк у духовці ще на 10 хвилин. (Цей крок і два наступні, дозволяють торту охолонути до кімнатної температури, запобігаючи розтріскуванню.)

5Обережно струсонути чізкейк; це робиться, якщо центр чізкейку зміщується а його поверхня твердувата. Вимкнути духовку та відкрити дверцята духовки широко. Залишити чізкейк у духовці ще на 10 хвилин.

6Дістати з духовки та відкласти для охолодження до кімнатної температури, приблизно на 1 годину.

7Вияняти чізкейк з форми, натиснувши зсувну лопатку навколо внутрішнього кільця, і перекласти на тарілку. Перед подачею охолоджувати щонайменше 8 годин або цілу ніч.

8Перед нарізкою на 2‑3 годин помістити до морозильної камери. Нарізати торт тонким, не зубчастим ножем, який занурюється у гарячу воду і після розрізання кожної скибочки витирається.

9Подавати негайно з полуничним компотом або зберігати в морозильній камері загорнутим впродовж 3 місяців.

З повареної книги Cheesecake Eli's by Maureen Schulman, Tara Lane, Diana Moles і Jolene Worthington, Agate Midway, 2015

00:00