Шампанське «Домашнє»

  

8 Червня, 2017

1001 совет и секрет 2016 №235 Искусство виноделия

Ingredients

Ягоди або фрукти - 7 кг

Вода - 7 л

Цукор - 7 кг

Горілка - 1 л

Directions

1У скляну пляшку влити сиру чисту воду, всипати цукор і розчинити його. Потім покласти свіжі та зрілі ягоди або фрукти, влити горілку і збовтати. Шийку бутля зав'язати тонким полотном, поставити на 2 тижні на сонце. Щодня кілька разів збовтувати бутиль.

2До кінця терміну приготування ягоди мають спливти вгору, потім опуститися вниз і навпаки. Після цього вино процідити через вчетверо складене полотно в інший бутиль (не вичавлюючи соку з ягід) і поставити на 3 дні на лід.

3Потім вино знову процідити через полотно і розлити по пляшках з-під шампанського. Пляшки добре закупорити (можна використовувати пробки та дротове кріплення від використаного шампанського), засмолити та зберігати в холодному місці 1,5-2 місяці.

00:00