1Якщо використовуються дерев'яні шпажки, замочити їх у воді на 30 хвилин.
2Розморозити гребінці та креветки, якщо вони заморожені. Очистити та звільнити від прожилок креветки, за бажання залишити хвости. Промити та висушити гребінці та креветки.
3На мілку тарілку покласти пластиковий пакет із застібкою та покласти туди підготовлені морепродукти.
4МАРИНАД: У невеликій мисці змішати текілу, сік лайму, оливкову олію, нарізаний свіжий орегано, нарізаний часник, сироп з цукру або агави, сіль і паприку.
5Відлити 0,5 склянки маринаду для хіками. Рештою залити гребінці та креветки. Пакет застібнути та перегортати, щоб маринад покрив усі морепродукти. Маринувати при кімнатній температурі 15 хвилин, перевертаючи пакет один або два рази.
6САЛАТ З ШАТКОВАНОЇ ХІКАМИ: У середній мисці поєднати хікаму, авокадо, розрізаний навпіл, звільнений від кісточки, очищений і тонко нарізаний, та кінзу. Залити зарезервованим маринадом; легко перемішати, щоб маринад все огорнув. Приправити чорним перцем і додатково сіллю. Накрити кришкою і охолоджувати до подачі.
7Злити гребінці та креветки, вилити маринад. Поперемінно нанизати гребінці та креветки на шість довгих шпажок, залишаючи між шматочками 0,9 см.
8Смажити шашлики з морепродуктів під кришкою над вогнем вище середнього 8‑10 хвилин або до того, як гребінці та креветки стануть непрозорими, повертаючи один раз.
9Подавати морепродукти із салатом з шаткованої хіками та дольками лайму.
Підгтовка: 25 хвилин
Маринування: 15 хвилин
Смаження: 8 хвилин