Шашлик з морепродуктів
страви з морепродуктів гриль, здорове харчування
30 Червня, 2018
169 рецептов для хорошей памяти и ясного ума (Еда, которая лечит)
Ingredients
Креветки тигрові - 600 г
Морські гребінці - 160 г м'яса
Перець болгарський - 1 шт.
Бекон - 6 тонких скибочок
Цибуля - 1 шт.
Пармезан - 3 ст. ложки
ДЛЯ МАРИНАДУ:
Олія оливкова - 0,5 склянки
Часник - 1 головка
Розмарин сухий - 1 ст. ложка
Чебрець сухий - 1 ст. ложка
ДЛЯ СОУСУ:
Мідії очищені свіжі або заморожені - 300 г
Олія - 3 ст. ложки
Цибуля шалот - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Чебрець сушений - 1 ст. ложка
Розмарин сухий - 1 ст. ложка
Вершки 30% - 300 мл
Сир твердий - 150 г
Каррі - 0,5 ч. ложка
Вино сухе біле - 1 склянка
Сіль
Перець
Directions
1МАРИНАД: Змішати оливкову олію, розмарин, чебрець, натертий часник.
2Очистити креветок - відокремити голову, зняти панцир, вимити гребінці, укласти в приготований маринад на 30 хвилин. Потім морепродукти вийняти, викласти на папір і дати стекти олії.
3Бекон розділити на смужки, в які можна загорнути креветки та гребінці, - кожну креветку та гребінець загорнути в шматочок бекону.
4Ці кульочки нанизати на дерев'яні шпажки: кульочок з шинки з креветкою, шматочок цибулі, смужку болгарського перцю, кульочок шинки з гребінцем.
5На грилі готувати ~ 7 хвилин, зняти, посипати натертим пармезаном.
6Готові шашлички полити соусом з мідіями.
СОУС З МІДІЯМИ:
1Якщо мідії заморожені, розморозити їх і дати воді стекти.
2На сковороді обсмажувати цибулю та часник 5 хвилин, додати сухі трави чебрець і розмарин, вершки, сир, мідії. Кип'ятити на маленькому вогні до випарювання вершків наполовину.
3Приправити білим вином, посолити та поперчити, додати каррі.
Дієта для поліпшення пам'яті