Шашлички баранячі смажені з чебрецем
страви з м'яса італійська кухня гриль, для пікніка, духовка
19 Травня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 50 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Баранина - 800 г
Картопля - 1,2 кг
Часник - 2 зубчики
Чебрець свіжий - 2 гілочки
Розмарин свіжий - 30 г / ~ 0,5 склянки + 1 ст. ложка
Олія оливкова extra virgin - 150 мл / 2/3 склянки
Сіль
Перець
Directions
1Нагріти духовку до 350°F (180°C). Замочити дерев'яні шпажки у воді на 20 хвилин.
2Нарізати баранину кубиками 1‑2 см і нанизати їх на шпажки.
3Нагріти каструлю води до кипіння. Очистити картоплю і нарізати її дольками. Варити 5 хвилин, процідити, покласти у попередньо підігріте деко з половиною масла, 1 зубчиком часнику, сіллю та перцем. Запікати 30 хвилин.
4Зняти чебрець з стебла і тонко нарізати разом із другим зубчиком часнику. Розподілити їх над шашликами та скропити залишками олії. Нехай м'ясо маринується у холодильнику не менше 20‑30 хвилин.
5Перед смаженням дати шашликам нагрітися до кімнатної температури приблизно 10 хвилин, а часник та чебрець зняти з м'яса, щоб вони не згоріли. Готувати шашлики на грилі або плоскій сковороді приблизно 10 хвилин, приправити сіллю та перцем за смаком.
6Подавати з картопляними дольками.