Шербет з апельсиновим соком

    ,

13 Вересня, 2016

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

  • Prep: 8 hrs
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Сік апельсиновий свіжовичавлений - 1 л

Куантро або інший апельсиновий лікер - 2 ст. ложки

Лимонна есенція - 0.25 ч. ложки

Полуниця свіжа (за бажання)

Directions

1Змішати сік, лікер і лимонну есенцію, розлити в 3 великі форми для льоду і заморозити на ніч.

2Перед приготуванням розігрівати при кімнатній температурі в 5‑10 хвилин, поки кубики не почнуть підтавати. Змішати їх в блендері до отримання однорідної маси. Відразу ж подавати на стіл.

3В якості святкового десерту подавати напій, прикрасивши свіжою полуницею.

Залишки можна знову заморозити, а потім ще раз перемішати в блендері.

1 порція напою повністю забезпечує добову потребу у вітаміні С.

ПРИ ДІАБЕТІ. Загальна кількість вуглеводів - 14,5 г. Відповідає 1 порції фруктів. Без додавання цукру.

ПРИ ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ НАТРІЮ. У цьому напої натрію майже немає. Містить 249 мг калію.

ПРИ ВАГІТНОСТІ. В 1 порції міститься 38 мкг фолієвої кислоти.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size1/2 склянки
Calories69 ккал
Sodium1,5 мг
Protein0,9 г
Total Fat0,3 г
Saturated Fat0,03
Polyunsaturated Fat0,05 г
Monounsaturated Fat0,05 г
Total Carbohydrates14,5 г
Dietary Fiber0,3 г