Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания
Prep: 8 hrs
Cook: 15 mins
Yields: 8 порцій
Ingredients
Сік апельсиновий свіжовичавлений - 1 л
Куантро або інший апельсиновий лікер - 2 ст. ложки
Лимонна есенція - 0.25 ч. ложки
Полуниця свіжа (за бажання)
Directions
1Змішати сік, лікер і лимонну есенцію, розлити в 3 великі форми для льоду і заморозити на ніч.
2Перед приготуванням розігрівати при кімнатній температурі в 5‑10 хвилин, поки кубики не почнуть підтавати. Змішати їх в блендері до отримання однорідної маси. Відразу ж подавати на стіл.
3В якості святкового десерту подавати напій, прикрасивши свіжою полуницею.
Залишки можна знову заморозити, а потім ще раз перемішати в блендері.
1 порція напою повністю забезпечує добову потребу у вітаміні С.
ПРИ ДІАБЕТІ. Загальна кількість вуглеводів - 14,5 г. Відповідає 1 порції фруктів. Без додавання цукру.
ПРИ ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ НАТРІЮ. У цьому напої натрію майже немає. Містить 249 мг калію.
ПРИ ВАГІТНОСТІ. В 1 порції міститься 38 мкг фолієвої кислоти.