1Зварити м'ясний бульйон із корінням з додаванням цукру за 45 хвилин: спочатку на сильному вогні, а після закипання - на слабкому.
2Ретельно промити щавель в холодній воді, звільнити від стебел. Кропиву промити холодною водою, обдати окропом, відкинути на друшляк і, не даючи їй виділити сік, дрібно нарізати разом зі щавлем, ріпчастою цибулею і корінням, вийнятим з бульйону.
3Нарізати картоплю великими дольками, додати зелену цибулю, лободу, кропиву, цибулю, коріння і спасерувати на олії.
4За цей час процідити бульйон, вийняти цибулю.
5На 8‑й хвилині пасерувания влити розливну ложку гарячого бульйону і тут же викласти всі овочі в бульйон. Після закипання опустити в бульйон щавель, кріп і розтертий з сіллю часник, варити ще 2‑3 хвилини.
6При подачі заправити сметаною і дрібно нарубаними яйцями.