Ingredients
Яловичина - 150 г
Капуста квашена - 100 г
Гриби - 50 г свіжих або 4‑5 шт. сушених + 100 г солоних
Морква - 20 г
Картопля - 10 г
Ріпа - 25 г
Цибуля - 3 шт.
Селера - 1 корінь + пучок зелені
Петрушка - 1 корінь + пучок зелені
Лавровий лист - 2 шт.
Часник - 2‑3 зубчики
Перець чорний - 4 горошини
Кріп
Масло вершкове
Сметана
Сіль
Directions
1Яловичину разом із цибулиною, половиною моркви та коріння петрушки і селери залити холодною водою, довести до кипіння, знімаючи піну, і варити 45 хвилин.
2Потім бульйон процідити, коріння видалити.
3У глиняний горщик покласти квашену капусту, залити її окропом, додати вершкове масло, закрити та поставити у вугілля багаття без полум'я.
4Коли капуста пом'якшає, вийняти її та опустити в проціджений бульйон з яловичиною.
5Нарізати гриби та картоплю, дрібно нарізати цибулину, моркву, ріпу та коріння, додати лавровий лист, перець, сіль. Все спасерувати в невеликої ємності на вершковому маслі.
6На 8‑й хвилині пасерувания полити розливною ложкою гарячого бульйону та перекласти в киплячий бульйон. Додати дрібно нарізану цибулину, варити 5 хвилин.
7Зняти з вогню, заправити кропом і часником і дати настоятися 15‑20 хвилин, закутавши в тепле.
8Перед подачею в тарілки для щів покласти крупно нарізані солоні гриби, сметану та зелень.