Яловичина в соєвому соусі
страви з грибів, страви з м'яса, суші
4 Травня, 2018
19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з м'яса (Домашня колекція СТБ)
- Cook: 1 hr 35 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Яловичина - 400 г вирізки
Гриби (печериці або шіїтаке) - 200 г
Рис - 1 склянка
Листи для суші Nori - 1 упаковка
Цибуля червона - 1 шт.
Перець чилі червоний - 1 шт.
Кінза - 1 пучок
Часник - 2 зубчики
Оцет рисовий - 2 ст. ложки
Олія - 2 ст. ложки
ДЛЯ МАРИНАДУ:
Імбир - 1 маленький корінь
Вино токайське солодке - 50 мл
Соєвий соус - 4 ст. ложки
Directions
1Корінь імбиру почистити і натерти на дрібній тертці - має вийти 1 ч. ложка.
2МАРИНАД: З'єднати соєвий соус, вино та імбир.
3Замаринувати м'ясо та залишити мінімум на 30 хвилин, а краще на пару годин.
4Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Часник теж почистити і нарізати пластинками. Перець чилі, видаливши насіння, порізати кільцями. Гриби нарізати тонкими пластинками.
5Розігріти в сковороді з товстим дном олію та обсмажувати м'ясо по 3 хвилини з кожного боку (варіант - по 15 хвилин?). Викласти на тарілку та щільно закрити фольгою, щоб м'ясо дійшло.
6У цій самій сковороді обсмажити цибулю, часник і перець чилі. Додати нарізані гриби, м'ясний маринад і тушкувати все разом 5‑7 хвилин.
7Рис відварити відповідно до інструкції на упаковці; доки він ще теплий, влити в нього рисовий оцет.
8Листя кінзи дрібно порубати.
9М'ясо тонко нарізати.
10На кожен лист для суші викласти трохи рису, зверху шматочок м'яса та кілька грибів. Полити грибним соусом і присипати кінзою.
Виходить відкрите суші, можна все це згорнути в роли.