100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
Prep: 12 hrs
Cook: 2 hrs 45 mins
Yields: 10 порцій
Ingredients
Індичка - 1 шт. вагою 4,5-5 кг
Вода гаряча - 4 склянки
Сіль кошерна - 1,25 склянки
Сироп кленовий - 1 склянка
Концентрат яблучного соку - 170 г
Вода холодна - 16 склянок
Перець чорний - 0,25 ч. ложки
Гвоздика - 4 цілих бутонів
Часник - 3 зубчики, подрібнити
Масло вершкове розм'якшене - 0,5 склянки
Шавлія подрібнена - 1 ч. ложка
Сіль
Перець чорний
Цукор коричневий - 0,5 склянки
Вишня без кісточок свіжа або заморожена - 0,5 склянки
Оцет - 1/3 чашки
Цибуля біла нарізана - 0,25 склянки
Імбир свіжий тертий - 1 ч. ложка
Персики нарізані свіжі або заморожені - 3 склянки
Directions
1МАРИНАД: В глибокому горщику об'єднати гарячу воду, кошерну сіль, кленовий сироп і розморожений концентрат яблучного соку, помішувати, поки сіль не розчиниться. Додати холодну воду, перець, гвоздику, і часник.
2Видалити з індички шию та тельбухи; вимити. Покласти індичку в розчин солі та придавити кількома тарілками. Накрити кришкою і маринувати в холодильнику від 12 до 24 годин.
3Злити маринад, індичку обсушити.
4У невеликій мисці змішати розм'якшене масло і шавлію.
5Послабити шкіру, ковзаючи пальцями між шкірою і м'ясом, на одній стороні грудей, починаючи з шиї в бік хвоста. Рука має повністю знаходитися під шкірою, а шкіра бути вільною навколо стегон і верхньої частини ноги, але не навколо гомілки. Повторити з іншого боку. Втирати масло з шавлією під шкіру безпосередньо на м'ясо. Натягнути шкіру з шиї на спину, загорнути крила під спину. Посипати поверхню і порожнину індички з сіллю і перцем. Підіткнути гомілки під шкіру або прив'язати до хвоста.
6Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону. Покласти індичку грудкою догори над піддоном. Смажити під кришкою на непрямому середньому вогні 2,5-3 годин або до готовності (77°С в стегні). Через 1,5 години після початку смаження розрізати нитку.
7У цей час приготувати ЧАТНІ: в середній каструлі змішати коричневий цукор, вишні (заморожені розморозити), оцет, цибулю та імбир. Варити на повільному вогні без кришки 15 хвилин, періодично помішуючи. Додати персики (заморожені розморозити); нагріти.
8Накрити індичку фольгою і дати постояти 15 хвилин перед розрізанням.