Ingredients
Індичка - 1 тушка
Масло вершкове - 250 г
Сіль
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Печінка індички
Яйця - 3-4 шт.
Рис - 0,5 склянки
Сухарі - 0,5 склянки
Масло вершкове - 1 ст. ложка
Зелень петрушки
Перець мелений
Сіль
Directions
1Щоб м'ясо стало м'якше, випотрошену індичку підвісити за ноги на 1-2 дня в холодному місці.
2Потім помити, надрізати шкірку на ніжках біля суглобів, видалити сухожилля та сильно натиснути на грудну клітку, щоб тушка сплющилася. Якщо птиця стара, злегка відбити її через мокрий рушник, натерти сіллю і дати полежати 1-2 години.
3НАЧИНКА: Печінку очистити від плівки, дрібно нарубати, змішати з розтертими з маслом жовтками, звареним до напівготовності рисом, дрібно нарізаною зеленню петрушки та перемішати. Додати збиті білки, сухарі, сіль, перець. Якщо начинка вийшла густа, влити декілька ложок бульйону або води.
4Нафарширувати індичку, зашити, прив'язати ніжки і крила до тулуба, покласти спинкою на деко, скропити олією або майонезом, влити кілька ложок води, накрити кришкою і запікати 2-3 години в гарячій духовці, часто поливаючи соком, що виділяється, і змащуючи розтопленим маслом.
5Коли індичка спечеться, зняти кришку, щоб зарум'янилася скоринка.
6Подавати цілком або розрізати на порційні шматки.