Ачма
Ачма

Ачма

      ,

19 Вересня, 2019

Грузинская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr 20 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне - 1 кг

Сир сулугуні - 1 кг

Масло вершкове - 300‑500 г

Сметана - 200 г

Яйця - 5 шт.

Вода - 1 склянка

Сіль

Directions

1Яйця збити, додати воду кімнатної температури, борошно та сіль, замісити щільне однорідне тісто.

2Розділити тісто на 8 частин, одна з яких має бути більше за інших. Сформувати кульки та залишити для вистоювання на 10 хвилин.

3Кульки тонко розкачати, найбільшу з них - за розміром дека. Викласти її на змащене маслом деко, полити частиною розтопленого масла.

46 пластів тіста опустити в киплячу воду на 1‑2 хвилини, потім вийняти, помістити на 1‑2 секунди в холодну воду і викласти на друшляк. Останній, 8‑й пласт, має залишитися невідвареним.

5НАЧИНКА: Сир натерти на крупній тертушці, змішати з половиною розтопленого масла та сметаною.

6На нижній, сирий пласт тіста, що лежить на деку, покласти 3 відварених пласти, поливаючи кожен маслом. Зверху укласти половину сирної начинки, потім знову 3 пласти тіста, змащені маслом, після - залишки начинки. Загнути вгору краї нижнього сирого пласта і накрити ачму останнім, невідвареним пластом тіста. Краї нижнього та верхнього пластів защипнути, щоб під час випікання сир не витік.

7Запікати 30‑40 хвилин при 200‑220°С до золотистої скоринки.

8Готовій ачмі дати постояти 10 хвилин.

9Перед подачею нарізати порційними шматками.

00:00