соус білий
соус білий

Соус білий (з жовтком підкислений)

    

24 Червня, 2020

300 рецептов французской кухни

Ingredients

Масло вершкове - 60 г

Борошно - 40 г

Вода або бульйон - 0,5 л

Сіль - 0,5 ч. ложки

Яйця - 1 жовток

Лимон - 0,5 шт. (сік) або

Оцет - 1 ст. ложка

Directions

1Розтопити 30 г вершкового масла, змішати з борошном, а потім з холодною водою або бульйоном. Додати послідовно сіль, перець, жовток. Поставити соус на вогонь і збивати вінчиком, доки він не закипить.

2Негайно зняти з вогню, покласти другу порцію масла, влити сік лимона або оцет.

3Соус подається до різної вареної риби, цвітної капусти, спаржі тощо.

00:00