Ingredients
Яблука, краще антонівські - 300 г / 5‑6 шт.
Яйця - 6 білків
Цукор - 1 склянка / 0.5 склянки
Цукрова пудра - 2 ст. ложки
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Яблука розрізати на кілька частин, видалити насіння, покласти на сковороду, підлити трохи води та спекти у духовці.
2Печені яблука протерти крізь сито.
3У пюре всипати цукор і, помішуючи, варити, доки пюре не загусне та не припинить стікати з ложки.
4Яєчні білки охолодити та збити вінчиком до утворення густої піни. У них покласти гаряче пюре та добре вимішати.
5Білково-яблучну масу викласти гіркою на змащену маслом сковороду, поверхню розгладити лезом ножа та поставити на 10‑15 хвилин в духовку, щоб пиріг підрум'янився та піднявся.
6Як тільки пиріг буде готовий, його треба подавати, інакше він осяде. Подавати пиріг в тому самому посуді, в якому він випікався, зверху посипати цукровою пудрою. Окремо до пирога можна подати холодне молоко або вершки.
ВАРІАНТ 2:
1Великі яблука спекти.
2Печені яблука протерти, змішати з цукром і збитими білками.
3Укласти в форму, обсипати цукровою пудрою, поставити в духову шафу на 25‑30 хвилин.
4Замість яблук можна взяти готове яблучне пюре або яблучний соус.
Замість яблук можна взяти готове яблучне пюре або яблучний соус.