Пиріг повітряний з яблуками (білковий)
Пиріг повітряний з яблуками (білковий)

Пиріг повітряний з яблуками (безе)

    

5 Вересня, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука, краще антонівські - 300 г / 5‑6 шт.

Яйця - 6 білків

Цукор - 1 склянка / 0.5 склянки

Цукрова пудра - 2 ст. ложки

Directions

ВАРІАНТ 1:

1Яблука розрізати на кілька частин, видалити насіння, покласти на сковороду, підлити трохи води та спекти у духовці.

2Печені яблука протерти крізь сито.

3У пюре всипати цукор і, помішуючи, варити, доки пюре не загусне та не припинить стікати з ложки.

4Яєчні білки охолодити та збити вінчиком до утворення густої піни. У них покласти гаряче пюре та добре вимішати.

5Білково-яблучну масу викласти гіркою на змащену маслом сковороду, поверхню розгладити лезом ножа та поставити на 10‑15 хвилин в духовку, щоб пиріг підрум'янився та піднявся.

6Як тільки пиріг буде готовий, його треба подавати, інакше він осяде. Подавати пиріг в тому самому посуді, в якому він випікався, зверху посипати цукровою пудрою. Окремо до пирога можна подати холодне молоко або вершки.

ВАРІАНТ 2:

1Великі яблука спекти.

2Печені яблука протерти, змішати з цукром і збитими білками.

3Укласти в форму, обсипати цукровою пудрою, поставити в духову шафу на 25‑30 хвилин.

4Замість яблук можна взяти готове яблучне пюре або яблучний соус.

Замість яблук можна взяти готове яблучне пюре або яблучний соус.

00:00