100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs
Yields: 8-10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 125 г
Мигдаль - 90 г
Масло вершкове - 90 г
Яйця - 2 жовтки
Цукрова пудра - 100 г
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Вершки 30-35% - 600 г
Шоколад білий - 300 г
Яйця - 3 шт. + 3 жовтки
Лимони - 1 шт. (сік - близько 70 мл)
Directions
1Подрібнити мигдаль за допомогою блендера в борошно. Нарізати масло кубиками, розтерти з борошном в крихту. Додати цукрову пудру, мелений мигдаль, жовтки та замісити тісто. Загорнути його в плівку, помістити в холодильник на 30 хвилин.
2Розкачати тісто, перекласти у форму для випічки, сформувавши бортики. Покласти зверху лист пергаменту та вантаж. Випікати 10 хвилин при 180°С.
3Зняти пергамент з вантажем, випікати ще 10 хвилин.
4НАЧИНКА: Довести вершки майже до кипіння, зняти з вогню і додати білий шоколад. Розмішати до повного його розчинення, остудити. Добре перемішати яйця та жовтки, з'єднати з сумішшю вершків і шоколаду та лимонним соком.
5Викласти начинку поверх мигдалевого коржа, випікати в розігрітій до 150°С духовці 35‑45 хвилин.