Аменташ
Аменташ

Аменташ

  ,     

5 Серпня, 2019

111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 3 склянки

Молоко - 2 склянки

Яйця - 2 шт.

Цукор - 2 ст. ложки

Масло вершкове - 150 г

Дріжджі - 30 г

Сіль - 1 ч. ложка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Цукор - 1 склянка

Мак - 1 склянка

Родзинки без кісточок - 1 склянка

Яйця - 1 шт.

Волоський горіх мелений - 3 ст. ложки

Ванільний цукор - 1 пакетик

Directions

НАЧИНКА:

1Мак засипати в киплячу воду, потім відцідити і підсушити.

2Пропустити мак разом із родзинками 2 рази через м'ясорубку з дрібною решіткою, додати цукор, яйця, ванілін. Все ретельно розмішати.

3У начинку додати подрібнені в кавомолці або за допомогою міксера волоські горіхи та ще раз перемішати масу.

ТІСТО:

1У каструлю влити молоко, розчинити в ньому дріжджі, додати стільки борошна, щоб вийшло рідке тісто, як для млинців, розмішати до зникнення грудочок і поставити в тепле місце для бродіння. Опара має збільшитися вдвічі.

2Коли опара почне опадати, замісити тісто, додавши яйця, цукор, сіль і залишки борошна. В кінці замісу невеликими порціями додавати розтоплене масло та вмішувати його в тісто.

3Каструлю з тестом накрити рушником і поставити в тепле місце на 2 години. За цей час кілька разів зробити обминання, щоб випустити вуглекислий газ, що перешкоджає процесу бродіння.

4Коли тісто почне опадати, викласти його на присипаний борошном стіл, розділити на кілька частин, розкачати коржики діаметром 20 см завтовшки 1 см.

5На середину кожного коржика покласти 2 ст. ложки начинки. Пиріжки защипнути, надавши їм форму трикутника.

6Укласти на деко, змащене маслом, і дати постояти 10 хвилин.

7Потім змастити яйцем і випікати в помірно гарячій духовці 30 хвилин.

8Готові пиріжки посипати цукровою пудрою.

00:00