100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr 20 mins
Yields: 8 порцій
Ingredients
Кефір - 500 мл
Яйця - 1 шт.
Цукор - 3 ст. ложки
Сіль - 0,25 ч. ложки
Борошно - 240‑260 г
Сода - 0,5 ч. ложки
Яблука солодкі - 1 шт.
Олія - 3 ст. ложки для смаження
Directions
1Збити кефір з яйцем. Всипати цукор і сіль, перемішати до однорідної консистенції. Додати половину борошна, перемішати (тісто має вийти досить рідким). Постійно перемішуючи, додавати залишки борошна по 1 ст. ложці, доки тісто не набуде консистенції густої сметани. Додати соду, ретельно перемішати.
2Яблуко очистити від шкірки, видалити серцевину. Натерти на крупній тертці.
3Столовою ложкою викласти тісто на розпечену сковороду, змащену олією. Викласти в центр оладки 1 ч. ложку протертого яблука. На яблуко знову викласти тісто, потримати на вогні 1 хвилину. Перевернути оладку, потримати ще 1‑2 хвилини на середньому вогні. Таким чином підсмажити всі оладки.