яблучне варення або джем
яблучне варення або джем

Варення яблучне

  

10 Лютого, 2020

  • Эх, яблочко!
  • Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука підготовлені - 1 кг

Цукор - 1 кг

Вода - 1 склянка

Лимонна кислота - 3 г (якщо варення занадто солодке)

Directions

1Яблука можна очистити від шкірки, можна не очищати, видалити насіннєву камеру, розрізати на дольки, залити підсоленою або підкисленою водою.

СПОСІБ 1:

1Яблука з щільною м'якоттю бланшувати.

2Дольки опустити в киплячий сироп, вміст таза струсити і залишити на 5‑6 годин.

3Варити в 3 прийоми до готовності. Іноді окремі дольки не проварюються, їх треба вибрати ложкою і доварити в сиропі.

4Якщо варення виходить занадто солодким, в нього в кінці варіння додати лимонну кислоту.

СПОСІБ 2 (з антонівки):

1Дольки яблук засипати пошарово цукром і вистоювати 6‑8 годин.

2Потім поставити на вогонь, влити воду, кип'ятити 5 хвилин.

3Вистоювати 10‑12 годин.

4Після цього варення варити до готовності.

00:00