Яблука кислі дикорослі лісові або культурні - 8‑16 кг
Мед або цукор - 1,6‑2,2 кг
Вода - 6‑12 л
Directions
1Яблука розрізати на 4 частини, укласти в чистий полотняний мішок і зав'язати.
2Мішок покласти в чистий емальований посуд з кришкою, скляні ємності або ж у дерев'яний бочонок з фальшивим дном, накрити дерев'яним (краще сітчастим) колом і придавити вантажем, щоб яблука не піднімалися вгору. Налити в них кип'яченої води з розчиненими в ній медом або цукром. Вміст посуду накрити полотном і залишити в льосі або льодовику для зброджування.
Для приготування квасу використовують зрілі, переважно кисло-солодкі сорти літніх, осінніх і зимових яблук з незначним вмістом цукру.
При використанні високоцукристих сортів яблук їх сік слід трохи розбавляти водою.
Для отримання квасу з дикорослих (лісових) кислих яблук перед зброджуванням соку в нього необхідно додати цукор і обов'язково розбавити водою за смаком.