яблучний сидр
яблучний сидр

Квас (сидр) яблучний

  

28 Вересня, 2019

Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука кислі дикорослі лісові або культурні - 8‑16 кг

Мед або цукор - 1,6‑2,2 кг

Вода - 6‑12 л

Directions

1Яблука розрізати на 4 частини, укласти в чистий полотняний мішок і зав'язати.

2Мішок покласти в чистий емальований посуд з кришкою, скляні ємності або ж у дерев'яний бочонок з фальшивим дном, накрити дерев'яним (краще сітчастим) колом і придавити вантажем, щоб яблука не піднімалися вгору. Налити в них кип'яченої води з розчиненими в ній медом або цукром. Вміст посуду накрити полотном і залишити в льосі або льодовику для зброджування.

Для приготування квасу використовують зрілі, переважно кисло-солодкі сорти літніх, осінніх і зимових яблук з незначним вмістом цукру.

При використанні високоцукристих сортів яблук їх сік слід трохи розбавляти водою.

Для отримання квасу з дикорослих (лісових) кислих яблук перед зброджуванням соку в нього необхідно додати цукор і обов'язково розбавити водою за смаком.

00:00