Яблука, смажені в тісті / в млинцевому тісті
2 Грудня, 2016
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Блюда во фритюре (Семь поварят)
Яблоки (кулинария)
- Cook: 40 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Яблука - 600 г / 4‑6 шт.
Цукор - 2 ч. ложки
Олія - 100 мл для фритюру або
Масло топлене
Цукрова пудра - 30 г / 1 ст. ложка
ДЛЯ ТІСТА 1:
Борошно пшеничне - 120 г
Яйця - 3 шт.
Сметана - 30 г
Молоко - 120 г
Цукор - 2 ч. ложки
Сіль
ДЛЯ ТІСТА 2:
Борошно - 180 г
Яйця - 2 шт.
Сметана - 100 г
Цукор
Сіль
ДЛЯ ТІСТА 3:
Борошно - 4 ст. ложки
Яйця - 2‑3 шт.
Сметана - 1 ст. ложка
Молоко - 3‑4 ст. ложки
Цукор - 0,5-1 ст. ложка
Сіль
ДЛЯ ТІСТА 4 (млинцевого):
Борошно - 100 г
Молоко - 200 мл
Яйця - 2 шт.
Цукор - 2 ст. ложки
Масло вершкове - 1 ст. ложка
Сіль
ДЛЯ АБРИКОСОВОГО СОУСУ:
Курага - 55 г
Вода - 200 г
Цукор - 300 г
Directions
1Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати кружальцями завтовшки 0,5‑1 см або просто нарізати дольками, можна пересипати цукром, можна дати трохи полежати в цукрі.
2ТІСТО: Яєчні білки відокремити від жовтків. Білки збити до стійкої піни. Жовтки розтерти з цукром і сіллю, додати сметану, борошно, ретельно перемішати та влити молоко. Перед самим смаженням вести збиті білки та перемішати так, щоб не осіла піна.
3ТІСТО 2: Розмішати сметану з яйцем, додати борошно, сіль, цукор. Все добре перемішати.
4Кружальця яблук наколоти на виделку, вмочити в тісто, швидко опустити в нагріту до 170°С олію або топлене масло й обсмажувати до золотистої скоринки. Яблука в тісті викласти на паперову серветку в один ряд, щоб стік зайвий жир.
5ТІСТО 3: У яєчні жовтки покласти цукор, сметану, сіль, всипати просіяне борошно і все ретельно розмішати. Влити молоко і знову все ретельно розмішати. Ввести збиті в густу піну яєчні білки і обережно перемішати.
6ТІСТО 4 (МЛИНЦЕВЕ): Розтерти яйця з цукром, вершковим маслом, додати молоко, сіль і таку кількість борошна, щоб вийшло густе тісто, як сметана.
7Кружальця яблук змочити в тісті та підсмажити у фритюрі.
8Якщо яблука будуть недостатньо м'якими, їх на 3‑5 хвилин поставити в духову шафу.
9СОУС: Курагу зварити до готовності, протерти через сито. Пюре з кураги з'єднати з відваром і цукром, уварити до загустіння.
10ПОДАЧА 1: Посипати яблука цукровою пудрою. Абрикосовий соус подати окремо.
11ПОДАЧА 2: Розкласти яблука на блюдо ялинкою, посипати цукровою пудрою та прикрасити вишнями або іншими ягодами з варення або консервованого компоту.
12ПОДАЧА 4: Подавати теплими, посипавши цукром.
Щоб кляр вийшов вдалим, молоко має бути сильно охолодженим, практично крижаним.
Смажити яблука у фритюрі потрібно невеликими порціями, враховуючи, що олії має бути в 4 рази більше, ніж яблук.