Яблука, смажені в тісті / в млинцевому тісті

    

2 Грудня, 2016

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Блюда во фритюре (Семь поварят)
Яблоки (кулинария)

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Яблука - 600 г / 4‑6 шт.

Цукор - 2 ч. ложки

Олія - 100 мл для фритюру або

Масло топлене

Цукрова пудра - 30 г / 1 ст. ложка

ДЛЯ ТІСТА 1:

Борошно пшеничне - 120 г

Яйця - 3 шт.

Сметана - 30 г

Молоко - 120 г

Цукор - 2 ч. ложки

Сіль

ДЛЯ ТІСТА 2:

Борошно - 180 г

Яйця - 2 шт.

Сметана - 100 г

Цукор

Сіль

ДЛЯ ТІСТА 3:

Борошно - 4 ст. ложки

Яйця - 2‑3 шт.

Сметана - 1 ст. ложка

Молоко - 3‑4 ст. ложки

Цукор - 0,5-1 ст. ложка

Сіль

ДЛЯ ТІСТА 4 (млинцевого):

Борошно - 100 г

Молоко - 200 мл

Яйця - 2 шт.

Цукор - 2 ст. ложки

Масло вершкове - 1 ст. ложка

Сіль

ДЛЯ АБРИКОСОВОГО СОУСУ:

Курага - 55 г

Вода - 200 г

Цукор - 300 г

Directions

1Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати кружальцями завтовшки 0,5‑1 см або просто нарізати дольками, можна пересипати цукром, можна дати трохи полежати в цукрі.

2ТІСТО: Яєчні білки відокремити від жовтків. Білки збити до стійкої піни. Жовтки розтерти з цукром і сіллю, додати сметану, борошно, ретельно перемішати та влити молоко. Перед самим смаженням вести збиті білки та перемішати так, щоб не осіла піна.

3ТІСТО 2: Розмішати сметану з яйцем, додати борошно, сіль, цукор. Все добре перемішати.

4Кружальця яблук наколоти на виделку, вмочити в тісто, швидко опустити в нагріту до 170°С олію або топлене масло й обсмажувати до золотистої скоринки. Яблука в тісті викласти на паперову серветку в один ряд, щоб стік зайвий жир.

5ТІСТО 3: У яєчні жовтки покласти цукор, сметану, сіль, всипати просіяне борошно і все ретельно розмішати. Влити молоко і знову все ретельно розмішати. Ввести збиті в густу піну яєчні білки і обережно перемішати.

6ТІСТО 4 (МЛИНЦЕВЕ): Розтерти яйця з цукром, вершковим маслом, додати молоко, сіль і таку кількість борошна, щоб вийшло густе тісто, як сметана.

7Кружальця яблук змочити в тісті та підсмажити у фритюрі.

8Якщо яблука будуть недостатньо м'якими, їх на 3‑5 хвилин поставити в духову шафу.

9СОУС: Курагу зварити до готовності, протерти через сито. Пюре з кураги з'єднати з відваром і цукром, уварити до загустіння.

10ПОДАЧА 1: Посипати яблука цукровою пудрою. Абрикосовий соус подати окремо.

11ПОДАЧА 2: Розкласти яблука на блюдо ялинкою, посипати цукровою пудрою та прикрасити вишнями або іншими ягодами з варення або консервованого компоту.

12ПОДАЧА 4: Подавати теплими, посипавши цукром.

Щоб кляр вийшов вдалим, молоко має бути сильно охолодженим, практично крижаним.

Смажити яблука у фритюрі потрібно невеликими порціями, враховуючи, що олії має бути в 4 рази більше, ніж яблук.

00:00