Яблука в листковому тісті
Яблука в листковому тісті

Яблука в листковому тісті

    

5 Липня, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука

Цукрова пудра

Ваніль

ДЛЯ ЛИСТКОВОГО ТІСТА 1:

Борошно - 300 г

Масло або маргарин - 150 г

Яйце - 1 шт.

Оцет - 1 ч. ложка

Молоко - 1‑2 ст. ложки

Cіль

ДЛЯ ЛИСТКОВОГО ТІСТА 2:

Масло - 200 г

Борошно - 3 склянки

Сметана - 0,75 склянки

Directions

1ТІСТО ЛИСТКОВЕ 1: На дошку висипати половину борошна, зробити ямку, влити туди яйце, посолити, влити оцет, молоко та замісити тісто. Місити довго, до появи пухирців.

2ТІСТО ЛИСТКОВЕ 2: Порубати масло з борошном і сметаною, замісити і поставити в холодильник на 1‑2 години.

3Перше тісто розкачати, зверху покласти масляне тісто, загорнути конвертиком, трохи підкачати від себе, посипати борошном, скласти втричі та поставити на 10 хвилин на холод. Так зробити 4 рази.

4Тісто тонко розкачати, порізати на квадрати.

5Яблука почистити, розрізати на 2 частини, вибрати насіння і покласти плоским боком на тісто. Заліпити боки, помазати яйцем.

6Викласти яблука на змащене деко та пекти в гарячій духовці.

7Ще гарячими посипати цукровою пудрою з ваніллю.

00:00