Школа гастронома 2016 №6 (280) Быстрые блюда на каждый день
Cook: 20 mins
Yields: 1 порція
Ingredients
Абрикосове пюре - 0,25 склянки
М'ята - 6 свіжих листочків
Лайм - 0,5 шт.
Ром білий - 50 мл
Спрайт або вода мінеральна газована - 50 мл
ДЛЯ АБРИКОСОВОГО ПЮРЕ:
Абрикоси без кісточок - 4 шт.
Цукор - 0,5 склянки
Сіль - 1 щіпка
Directions
АБРИКОСОВЕ ПЮРЕ:
1У абрикосів видалити кісточку, м'якоть нарізати. Покласти абрикоси в невелику каструлю, додати цукор і щіпку солі, влити 1,5 склянки води. Поставтит на вогонь, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
2Перелити абрикоси разом із рідиною в чашу блендера та подрібнити в гладке пюре. Остудити. Вийде приблизно 2 склянки пюре, цього достатньо на 8 порцій коктейлю.
КОКТЕЙЛЬ:
1Нарізати лайм дольками та покласти у високу склянку.
2Додати листя м'яти і трохи потовкти товкачем.
3Додати абрикосове пюре, влити ром і спрайт і перемішати. Покласти у келих лід і одразу ж подавати.