100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 7 hrs 15 mins
Yields: 2 л
Ingredients
Абрикоси - 1 кг
Цукор - 1 кг
Ванільний цукор - 5 ч. ложок
Вода - 1 л
Лікер «Блю Кюрасао» або «Куантро» - 100 мл
Directions
1Абрикоси розрізати уздовж на 2 частини, видалити кісточки, скласти в каструлю з товстим дном, залити водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння, додати третину цукру. Варити 15 хвилин на маленькому вогні, помішуючи.
2Зняти з вогню і дати настоятися близько 2 годин.
3Процес варіння повторити 2 рази.
4Поставити на вогонь, довести до кипіння, додати ванільний цукор і лікер, перемішати. Зняти з вогню, дати охолонути при кімнатній температурі.
5Розкласти абрикоси у стерилізовані банки. Залити сиропом. Закупорити кришками.