Шашлик вірменський по-карськи
страви з м'яса вірменська кухня на вогнищі
21 Лютого, 2019
50 рецептов шашлыков
Ingredients
Баранина - 1600 г
Сало курдючне - 400 г
Оцет - 80 мл
Коньяк - 25 мл
Цибуля ріпчаста - 500 г
Зелень
Перець чорний мелений
Перець духмяний мелений
Гвоздика мелена
Directions
1З м'якоті спинної та напівспинної частини баранини зрізати грубі сухожилля та розрізати м'ясо на шматки. Вони мають бути округлої форми, продовгуватими, з надрізами, вагою по 200 г. Курдючне сало нарізати на 12 рівних шматків.
2М'ясо та сало покласти в глиняний або фарфоровий посуд, посипати сіллю, духмяним і чорним перцем, гвоздикою, пропущеною через м'ясорубку ріпчастою цибулею, додати оцет, коньяк і пряну зелень, перемішати та поставити в холодне місце на 6‑8 годин для маринування.
3Мариновані шматки баранини нанизати на шампур по дві штуки, по краях шампура та між шматками м'яса нанизати шматки сала, поверхню нанизаних шматків м'яса та сала підрівняти ножем.
4Смажити над розжареним вугіллям без полум'я, періодично повертаючи шампур, щоб м'ясо просмажувалося рівномірно. Під час обсмажування шашлику регулярно зрізати зовнішній обсмажений шар м'яса та сала тонкими скибочками по 1‑1,5 см, в той час як серединна частина шашлику буде продовжувати смажитися.
5Подавати шашлик із ріпчастою цибулею, різноманітною зеленню і гострими приправами та соусами.