Ingredients
Авокадо - 250 г
Лимон - 1 шт. (сік)
Курка - 0,8‑1 кг
Борошно - 3 ст. ложки
Паприка мелена - 2 ст. ложки
Сіль - 0,5 ч. ложки
Олія - 3 ст. ложки
ДЛЯ ТОМАТНОГО СОУСУ:
Часник - 1 зубчик
Цибуля шалот - 50 г
Селера - 50 г
Морква - 30 г
Помідори - 400 г
Олія - 2 ст. ложки
Вино сухе біле - 125 мл
Бульйон курячий - 375 мл
Сіль - 0,5 ч. ложки
Перець чорний мелений
Перець чилі - 1 стручок
Лимон - 0,5 шт. (цедра)
Directions
1Курку випатрати, ретельно вимити, обсушити паперовою серветкою. Вийняти кістки, залишити кісточки в крильцях і гомілках, тушку розрізати на рівні шматки.
2Змішати борошно, паприку та сіль. Обваляти в суміші шматочки курки.
3Олію нагріти в каструлі, обсмажити в ній шматочки курки.
ТОМАТНИЙ СОУС:
1Часник і цибулю-шалот очистити і дрібно нарізати. Селеру та моркву нарізати маленькими кубиками, помідори бланшувати, зняти шкірку, м'якоть нарізати великими шматками.
2У м'ясний сік, що виділився при смаженні курки, додати олію, нагріти, обсмажувати часник і цибулю шалот 2‑3 хвилини.
3У каструлю покласти моркву та селеру, знову обсмажувати 3‑4 хвилини.
4Додати помідори і тушкувати 4‑5 хвилин.
5Влити сухе вино та продовжувати тушкувати на сильному вогні, рідина має трохи випаруватися.
6Потім влити курячий бульйон і варити на слабкому вогні 25‑30 хвилин.
АВОКАДО З КУРЧАМ:
1Авокадо очистити, розрізати навпіл, видаливши кісточку. Кожну половину розрізати один раз уздовж і три рази впоперек. Рівні за величиною шматки полити лимонним соком і маринувати кілька хвилин.
2Коли м'ясо курки стане м'яким, покласти авокадо та варити 5‑6 хвилин на слабкому вогні, доки шматки не прогріються.
3Прикрасити нарізаною смужками цедрою лимона та подавати до столу з розсипчастим вареним рисом.